Aamiaispiirakat mausteisilla makkaroilla

keskiviikkona, toukokuuta 10, 2017


Helppoja aamiais tai brunssireseptejähän ei voi olla liikaa. Varsinkin kun kutsut kylään vieraita ja haluat, että pöytä notkuu herkuista mutta aikaa valmisteluihin ei ole kuin hetki, kaikki konstit ovat käytössä. Paistetut kananmunat nakeilla kuulostavat erittäin tylsiltä, mutta miltä kuulostaa aamiaispiirakka kananmunatäytteellä ja tulisilla makkaroilla? Tällainen idea minulle tuli, kun päätin osallistua Snellmanin järjestämään All Natural reseptikisaan, jossa oli tarkoitus käyttää reseptissä lisäaineettomia All Natural sarjan makkaroita tai nakkeja. Monella meistä löytyy jostain pakastimen nurkasta lehtitaikinapaketti ja muutama kananmuna.


Makkara tuotesarja sisältää monenlaista herkkua ja mausteisen ruoan suurena ystävänä annan erityisesti pisteitä makujen monipuolisuudesta. Itselleni osui silmään paketti, joka sisältää pieniä Salsiccia ja Merguez makkaroita, joista ei makua puutuu. Kypsät makkarat eivät tarvitse kuin pienen lämmityksen niin monipuolinen herkku on valmis. 


Aamiaspiirakat 6:lle

3 levyä pakastelehtitaikinaa (n. 300 g )
6 kananmunaa
½ pkt Snellman All Natural Salsiccia & Merguez makkaroita
100 g kirsikkatomaatteja
suolaa ja pippuria 
  • Sulata taikinalevyt pakkauksen ohjeiden mukaan. Leikkaa levyt kahtia ja kauli hieman.
  • Tee taikinaneliöihin haarukalla pieniä reikiä ja paista 225-asteisessa uunissa n. 7 minuuttia.
  • Nosta taikinapohjat uunista, painele tarvittaessa keskeltä taikinaa hieman alaspäin. Riko jokaisen taikinapohjan päälle yksi kananmuna, lisää päälle pari-kolme makkaraa ja saman verran tomaatteja. Mausta hieman suolalla ja pippurilla. Jatkaa piirakoiden paistamista vielä toiset 7 minuuttia. Tarjoa lämpiminä. 

You Might Also Like

0 kommenttia

Instagram